16 MART GÜNDEM

16 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Tecride karşı Cenevre’de açlık grevinde olan Koçak, “Direnişte olmak da sessiz kalmakta sonrasında kişinin kendisiyle hesaplaşacağı bir seçenek veya bir tercihtir” diyerek, kendisinin gün gün eriyen bedenler karşısında direnişte olmayı seçtiğini söyledi.

-Açlık grevi direnişlerine ilişkin konuşan KJK üyesi Rewşen Mardin, "Nasıl ki YPJ öncülüğünde kadınlar DAİŞ çetelerine diz çöktürdü, Leylaların direnişi de AKP'nin sonunu getirecektir" dedi.

-KCK Dış ilişkiler Komitesi Üyesi Serhed Varto, Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik krizin seçimlere yansımasını, tecridin kalkması için zindanlar ve Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevi direnişinin ulaştığı düzeyi, yine DAİŞ’in askeri anlamda yenilgiye uğramasının siyasete yansımalarını ve bu yenilginin AKP-MHP iktidarını nasıl etkilediğini, teslim alınan DAİŞ’lilerin yargılanmasının ne şekilde olacağı gibi konularla ilgili ANF’nin sorularını yanıtladı.

-16 Mart 1988 yılından yaşanan Halepçe Katliamı'nda yaşamını yitirenleri anan HPG gerillası Şahan Şaho, Halepçe Katliamı'nı asla unutmayacaklarını belirtti.

-Almanya’nın muhalefet partilerinden Yeşiller Partisi Genel Başkan Yardımcısı Jamila Schäfer ve federal parlamenteri Canan Bayram ortak bir açıklama yaparak DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in talebine destek verdiklerini bildirdiler.

-HDP İstanbul 2. Bölge Eşsözcüsü Veysel Seyitvan, yerel seçimlerde hem AKP-MHP’yi kaybettireceklerini hem de kazanacaklarını söyledi.

-AKP’nin 15 yıldır her renkten işbirlikçisiyle musallat olduğu Westan’da (Gevaş) halk, artık bu ayıba son vermeye hazırlanıyor.

-Viranşehirli kadınlar, 129 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven'in yanında olduklarını belirterek, "Leyla, barış ve huzurun gelmesi için bedenini ölüme yatırdı. O Kürtlerin yüzakıdır" dedi.