161 milyon borca rağmen hizmet atağı

Van’da HDP'li belediyeler, kayyumların bıraktığı borçlara rağmen yurttaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

Erciş Belediyesi Eşbaşkanı Yıldız Çetin, halka ait olanı halka vereceklerini belirterek, "Asla belediyeye ait olan malı, mülkü çarçur etmeyeceğiz. Halkımızın laik olduğu hizmeti götürüyoruz, götürmeye devam edeceğiz. Halkçı belediyeciliği esas alacağız, meclisimiz halkımıza açıktır" dedi.

Van’da kayyumların bıraktığı borçlara rağmen, 31 Mart’ta Van Büyükşehir Belediyesi, Erciş, İpekyolu ve diğer HDP’li belediyeler kısa bir süre içerisinde hizmet vermeye başladı. HDP’li belediyeler Ramazan ayı boyunca her gün binlerce insana iftar yemeği verirken, dar gelirlilere destek olurken, köylere ve mahallelere içme suyu götürülmeye başlandı, çiftçi ile köylülere de sebze fideleri dağıtıldı.

161 MİLYON BORCA RAĞMEN HİZMET ATAĞI

Hizmet atağına geçen bu belediyelerin biri de Erciş Belediyesi. 2 yıl boyunca kayyum tarafından gasp edilen Erciş Belediyesi’nin tüm mal varlığı satıldı ve belediye 161 milyon lira borçlandırıldı. HDP’li Erciş Belediyesi tüm borçlara ve imkansızlıklara rağmen, yurttaşlara hizmet vermeyi sürdürüyor.

Halk, belediyenin Erciş kent merkezinde açtığı iftar çadırında iftarlarını açarken, dar gelirli ailelere de destek de bulunuyor. Erciş Belediyesi başta köy ve mahalle yolları başta olmak üzere şehir merkezinde çukur, çamur ve tuz haline gelen yolları asfaltlama yapılırken, kaldırımlar ise yenilenmeye başlandı.

'İMKANLARIMIZI ZORLAYARAK HİZMETLERİMİZE BAŞLADIK'

Göreve bir ay önce başladıklarını dile getiren Erciş Belediyesi Eşbaşkanı Yıldız Çetin, Erciş şehir merkezinin en işlek caddesinin bile çok kötü durumda olduğunu söyledi. Geldikleri günden bu yana şehir merkezi ve mahallelerde halkın rahat dolaşabilecekleri yollar ve kaldırımlar yapmayı planladıklarını dile getiren Eşbaşkan Çetin, "Tabi sadece bu planlama değil, birçok çalışmanın planını da yaptık.

Mevcut belediyenin bulunduğu durumu herkes çok iyi biliyor, daha önce de basına deklarasyonu yaptık. 161 milyon 780 bin lira borçla devraldık. Bu ay personel maaşlarını bile ödemekte zorluk yaşadık. Banka kesintileri ve personel maaşları ödediğimizde belediyenin elinde para kalmamaktadır. Bu düzeyde bir sıkıntı içerisindeyiz. Ama bu halkımıza hizmet etmeyeceğimiz anlama gelmiyor. Biz kendi imkanlarımızı zorlayarak, tasarrufa girerek hizmetlerimize başladık" diye konuştu.

‘HALKA AİT OLANI HALKA VERECEĞİZ’

Halka ait olanı halka vereceklerini ifade eden Çetin, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Asla belediyeye ait olan malı, mülkü çarçur etmeyeceğiz. Halkımıza layık olduğu hizmeti götürüyoruz, götürmeye devam edeceğiz. Halkçı belediyeciliği esas alacağız, meclisimiz halkımıza açıktır. Buradan tüm Erciş halkına çağrımız var: Her ayın ilk haftasında meclis toplantısı var. Geçen ayda yapılan meclis toplantısında Erciş halkının katılması bizleri onurlandırmıştır. Yine önümüzde ayın ilk haftasında toplantı var.

Tüm Erciş halkını meclise bekliyoruz. Tüm planlamalarımızı halkımızla birlikte yapmak istiyoruz. Şu an şehir merkezinde yaptığımız çalışmaları bayrama yetiştirmeye çalışıyoruz. Esnafımızı mağdur etmeden, gece gündür çalışarak halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz."