17 EYLÜL GÜNDEMİ

17 Eylül Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Federal Alman hükümeti DAİŞ ile mücadele için Irak ve Ürdün’de bulunan Alman askerlerinin görev süresini uzatmak istiyor. Irak’taki Alman askerlerini ziyaret eden Savunma Bakanı Ursula von der Leyen bu niyetini bir kez daha dile getirdi.

-Türk devletinin eğitim sisteminin inkara dayandığını; diğer ulusların tüm haklarını kabul etmediğini belirten KCK Eğitim Komitesi, bu faşizan anlayışın protesto edilmesi gerektiğini bildirdi.

-Şırnak’ta kurulan Botan Mor Dayanışma Kadın Örgütü aktivistleri, "Bizler burada Botanlı kadınlar olarak mor dayanışmanın çatısı altında örgütleneceğiz" dedi.

-12 avukatın tahliye edildikten sonra tekrar tutuklanmalarına tepki gösteren ÇHD Genel Sekreteri Nergis Aslan, avukatların tutuklanma kararına ilişkin Bakanı Soylu’yu işaret etti.

-15 Ağustos Atılımı’nda Egîd (Mahsum Korkmaz) ile yola çıkan ve şehadetine kadar kesintisiz mücadele eden Sarı İbrahim’i bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak gerekiyor.

-Çöp toplayıcılarının kullandığı arabanın üzerinde istiflenmiş kâğıt, plastik ve bir kız çocuğu… Gözleri ışıl, ışıl… Savaşta babasını kaybetmiş, çocukluğunu ise, kâğıt yığınları arasında…