17 yaşındaki çocuğu katleden tüfek Efrîn'de!

Amed'de 17 yaşındaki Ömer Koç'un katledildiği polis tüfeğinin Efrîn'e gönderildiği savunuldu. Emniyet, tüfeğin incelenmesini isteyen savcıya, "Efrîn'de olduğu için inceleyemedik" yanıtını verdi.

17 yaşındaki Ömer Koç, Amed'in Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi'nde 4 Ekim 2015'te kahvede maç izleyeceğini söyleyerek evden çıkmış, bir gösteriye saldırmak için evinin iki sokak ötesindeki bekleyen “Ranger” tipi polis aracının yakınında av tüfeğiyle vurularak katledilmişti. Yerde yatan Koç’u hastaneye götürmeyen polis, olay yerine çağrılan ambulansın da Koç’a müdahale etmesine izin vermedi. Koç’un cansız bedeni olay yerine gelen annesi ve babası tarafından alınarak 2 sokak ötede bekleyen ambulansa götürüldü. Ancak, hastaneye kaldırılan Koç, yaşamını yitirdi. Olayın yaşandığı saatlerde Huzurevleri Mahallesi Salı Pazarı mevkiinde yine aynı marka araçtan açılan ateşle 20 yaşındaki Rezan Kaya da yaşamını yitirmişti.

MA'nın haberine göre, polisin olay yerinde değil, emniyette tutanak tuttuğu belirlendi.  

Baba Mehmet Koç ise kendilerini olay günü telefonla arayan bir kadının "Polisler Ömer'i öldürmüş" dediğini aktardı. 

Olay günü üzerine zimmetli av tüfeği bulunduğu ortaya çıkan ve olaydan sonra emekli olan Doğan 4 ekibinin şefi özel hareket polisi F.K. (53), şüpheli olarak 19 Aralık 2017’de “Ateşli silahla ölüme sebebiyet verme” suçlamasıyla ifade verdi. İfadede, 'sokağa çıkma yasakları'nın ilan edildiği Sur ve Silvan’daki operasyonlara timiyle birlikte katıldığını söyledi. F.K., kendisine zimmetli av tüfeğini Sur ve Silvan’daki yönelik operasyonlar tamamlandıktan sonra depoya teslim ettiğini söyledi. 

EMNİYETTEN YANIT: EFRÎN'DE, İNCELEYEMEDİK!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu savcısı, Koç’un vücudundan çıkarılan iri saçma tanesinin polis F.K.’ye zimmetlenen 12 CAL. Mosberg marka av tüfeğinin balistik incelemesinin yapılması için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne 8 Mart 2018’de yazı yazarak silahın kriminal laboratuvara gönderilmesini istedi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TMŞ Müdürü, 13 Nisan’da soruşturmayı yürüten savcıya gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi: 

"(...) 12 Cal Mosberg J 28 1753 seri numaralı pompalı av tüfeği Zeytin Dalı operasyonuna katılmak üzere görevlendirilen Özel Harekât Şube Müdürlüğü personeline zimmetli bir şekilde teslim edildiği bildirildiğinden bahse konu tüfek üzerinde çalışma yaptırılamamıştır.”