18 KASIM GÜNDEMİ

18 Kasım Haber Merkezi gündemi...

-PKK Kültür ve Sanat Komitesi Üyesi Nurettin Demirtaş, PKK’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü vesilesiyle yaptığı değerlendirmede, PKK’nin sosyalizmin bayrağı haline geldiğini belirtti. Demirtaş, faşizme karşı sosyalizm mücadelesini büyütmeye çağırdı.

-Açlık grevindeki HDP’li vekil Leyla Güven’e destek amaçlı iki günlük açlık grevi başlatan HDP ve DTK’liler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kalkana kadar eylemlerinin süreceğini bildirdi.

-Tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in Öcalan’a tecridi protesto etmek için başlattığı açlık grevi bir çok kentte yayıldı. Van’da açlık grevi başlatanlar, Güven’in taleplerini sahiplendi. Bir eylemci “bu daha başlangıç” dedi.

-Türk devleti işgal ettiği Efrîn’de sadece insan yaşamı ve insan haklarını değil, aynı zamanda doğayı da tehdit ediyor. Zeytinler çalınıyor, talan ediliyor, ağaçlar dozerlerle köklerinden sökülüyor.

-11 Eylül 2001 günü ABD’yi sarsan terör eylemlerini organize eden ekibin sağ kalan üyelerinden olan ve bir süredir YPG’nin elinde olan Alman vatandaşı Muhammed Zammar Almanya’ya dönmek istiyor.

-Yemen’de 2015 yılından bu yana tüm dünyanın gözleri önünde ağır bir savaş yaşanıyor. Bu savaş beraberinde dünyanın en ağır insanlık krizini getirdi. Milyonlarca kişi açlıkla mücadele ediyor.

-Suriye’de iç savaş tamamen bitmemesine rağmen Almanya Suriyeli mültecileri ülkelerine göndermeye hazırlanıyor. İçişleri Bakanı Seehofer’in hazırladığı plana göre önce ‘suçlu ve tehlikeli’ Suriyeliler gönderilecek.

-Birçok ülkenin ‘askeri amaçla kullanıma’ yönelik satışı sınırlandırdığı ‘katil dronları’ üreten ülkelerden olan Çin, on milyarlarca dolarlık bir pazarı ele geçirmeye çalışıyor.