18 OCAK GÜNDEM

18 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Strasbourg’da 32’inci gününü geride bırakan süresiz-dönüşümsüz açlık grevindeki eylemcilerin durumunu yerinde inceleyen Dr. Anny Zorn, eylemcilerle görüşerek sağlık durumları ve eylemlerinin amacı hakkında bilgi aldı.

-Merkel’in başbakanlığındaki federal Alman hükümeti, İmralı’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış olarak devam eden kalkmasını istedi. Dışişleri Bakanı Dışişleri Bakanı Müsteşarı Roth, Öcalan’ın avukatları ve ailesiyle düzenli görüşmesi gerektiğini belirtti.

-Leyla Güven'in açlık grevi eylemine ilişkin konuşan DTK Eş Başkanlık Divanı Üyesi Mehmet Nuri Özdemir, "Bu toplumsal meseleyi görmemiz için sempatizan olmamız gerekmiyor. Bunun için insan olmak yetiyor" dedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile 1997 yılında görüşen Zozan Çewlik, o dönem yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Önderliği görme hayallerimiz için yola koyulduk ve başardık."

-Oslo’da birçok örgüt ve dernek, 20 Ocak’ın Dünya Efrîn Günü olarak tanınması çağrısı yaptı.

-Özalp'da 33 köylünün katledilmesinden sonra gözaltına alınan Cemal Candemir, "Askerler, Mustafa Muğlalı’nın intikamını almak için ikinci 33 kurşun katliamını gerçekleştirmek istedi ama birileri engel oldu" dedi.

-HDP Almanya Temsilciliği’nden bir heyetle bir araya gelen bir grup Sol Partili federal parlamenter, açlık grevi eylemini sürdüren Leyla Güven için derhal harekete geçirilmesi gerektiğini belirttiler.

-BM’ye bağlı kurumlarda özellikle kadınlara yönelik cinsiyetçi uygulamalara dair skandalın patlak vermesi ardından Dünya Sağlık Örgütü tarafından geniş kapsamlı bir soruşturma açıldığı duyuruldu.