18 TEMMUZ GÜNDEM

18 Temmuz Haber Merkezi gündemi...

-Türk savaş uçaklarının 21 Mart’taki saldırısı sonucu şehit Ali Aktaş, Emrullah Dursun, Mikail Özdemir, Vehip Tekin ve Celal Öztürk’ü anan PKK, onlara layık olma sözü verdi.

-Uluslararası DAİŞ karşıtı katılan gazeteciler, Ergun Babahan, Hayko Bağdat ve Arzu Demir, forumun çok olumlu geçtiğini belirttiler.

-Xalide Engizek, kadın öncülüğündeki Rojava Devrimi’nin, büyük bir umutsuzluk ve moralsizlik yaşayan dünya kadınlara ilham olduğunu söyledi.

-Orta Asya, Mezopotamya, Balkanlar, Güney Afrika ve Güney Amerika’nın çeşitli ülkelerinden farklı kültürlerin buluştuğu Stuttgart 18. Kültür Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

-Rojin Zarg, 7 çocuğunu kaybetmesine rağmen umudunu yitirmeyen 86 yaşındaki Kürt kadını Sakine Arat'ın yaşam ve mücadelesini kitaplaştırdı.

-Almanya’nın Münih kentinde 5 yıldır devam TKP/ML davasında tutuklu yargılanan aktivistler Dr. Banu Büyükavcı, Dr.Sinan Aydın ve Sami Solmaz için mahkeme heyeti tahliye kararı verdi.  

-ABD, ‘yasadışı göçme mücadele’ adı altında Meksika sınırına ek binlerce güvenlik görevlisi gönderecek.

-Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Ebola salgınının artık küresel sağlık için bir “aciliyet” olduğunu açıkladı.

-Batılı ülkelerin ‘çöplüğü’ imajından kurtulmak isteyen Asya ülkelerinden Kamboçya da, kaçak yollarla ülkeye sokulan binlerce ton plastik çöpü geri göndereceğini duyurdu.