19 ŞUBAT GÜNDEM

19 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişinde yer alan Kürdistanlı Mustafa Tuzak’ın eylemi 38’inci gününde.

-Ağırlaştırılmış tecride karşı 65 gündür açlık grevi direnişinde olan eylemcilerin sağlık durumları her geçen gün kötüleşirken, doktorlar, birçok eylemcinin ileride ciddi sağlık sorunları yaşayacağı uyarısı yapıyor. 

-PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, “Devrimcilik, yurtseverlik, demokratlık şikayet etmek değil, daha fazla ve daha doğru yöntemlerle mücadele etmektir” dedi. Kalkan, faşizme anladığı dilde cevap verilmesi gerektiğini söyledi.

-Avrupa’daki Kürtlerin en uzun soluklu eylemi olan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, bu hafta Fransa’nın Marsilya şehrinden gelen kadınlar tarafından yürütülüyor. 

-Cizre Fırtınası hamlesi çerçevesinde DAİŞ’e karşı yürütülen savaşın sonuna gelinmek üzere. Bu zaferde büyük rol sahibi olan şehit aileleri direnişin zaferle sonuçlanmasını büyük bir heyecanla beklediklerini dile getirdi.

-AKP-MHP iktidarının Öcalan'a uyguladığı tecrit ile topluma savaş açtığını söyleyen HDP vekili Saliha Aydeniz, "İktidar şiddet yolu ile tek kişilik adam rejimini güçlendirmek istiyor" dedi.

-Van’ın Erciş ilçesinde gözaltına iki kişiye jandarma tarafından işkence yapıldığı ortaya çıktı. İşkence gören iki genç daha sonra tutuklandı.

-Şimdi kötülüğün son kalesinin düşüşüne tanık oluyoruz. Şimdi son kara bayrağın indirilmesine şahit oluyoruz. Şimdi insanlık bakidir, zorbalık ise anti ahlakidir diyoruz.