19 Aralık Katliamı Davası: Sanıklar hatırlamıyor!

Bayrampaşa Cezaevi'ndeki katliamla ilgili davanın duruşması görüldü.

19 Aralık Katliamı'nda Bayrampaşa Cezaevi’nde görev sınırlarını aştıkları suçlamasıyla dönemin jandarma görevlisi 196 sanığın yargılandığı davanın 41’inci duruşması Bakırköy 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, farklı suçlamalardan tutuklu bulunan sanıklardan Ömer Arık, Kamil Oğul ile tutuksuz yargılanan Mehmet Bingöl ve Mustafa Ece, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlandı. Duruşmada Mehmet Ay tanık olarak SEGBİS ile bağlanarak ifade verdi.

GÖRMEDİM, DUYMADIM, BİLMİYORUM!

Dönemin Cezaevi Koruma Taburunda Birinci Cezaevi Koruma Bölük Komutanı olan Ömer Arık, yaşanan olayları televizyondan öğrendiğini savundu.

Ümraniye Cezaevinde er olarak görev yapan Mustafa Ece, Bayrampaşa Cezaevi’nde yaşanan olaylardan haberinin olmadığını ileri sürerek beraatını istedi.

Jandarma Arama Kurtarma Bölüğünde Kurtarma personeli olarak görev yapan Mehmet Bingöl de müdahale etmeleri için bir emrin gelmediğini ve yangını itfaiyenin söndürdüğünü söyledi.

İstanbul Jandarma Komutan Yardımcısı Mehmet Ay da tanık sıfatıyla ifade verdi, sorulara "hatırlamıyorum" diye yanıt verdi.

Duruşma 3 Mart 2021 tarihine ertelendi.