19 OCAK GÜNDEM

19 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa’da Kürdistanlılar ve dostları, Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile düzenlenen açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla eylem düzenleyecek.

-73. gündür açlık grevi eyleminde olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in avukatları, Güven’in ateşi olduğunu ve mide krampları geçirdiğini belirtti.

-HDK Eş Sözcüsü Şenoğlu, açlık grevlerini toplumsal direnişin bir parçası olduğunu söyleyerek bunun daha geniş kesimlere anlatıldığında ancak temel talep ve hedeflerine ulaşabileceğini ifade ediyor.

-Efrîn, 18 Mart 2018’den beri tarihinin en karanlık dönemini yaşıyor. Türk işgali öncesi tüm mağdurlara kollarını açan güvenli bir Kürt bölgesiydi. Yeni modelin hayat bulduğu alandı.

-Şimdiye kadar Endonezya, Rusya, Fas ve Sudan’ın DAİŞ çetelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda YPG’nin sağ yakaladığı vatandaşlarını resmi olarak Rojava yönetiminden istediği öğrenildi.

-Dinlerin ve inançların bir arada yaşandığı Antakya'da ezan, çan ve hazzan sesleri birbirine karışıyor.

-Objektifini yaşam hakkı ihlallerine zumlayan araştırmacı, gazeteci, sosyolog ve yönetmen Ali Ergül, ‘Kumun Gecesi’ filmi ile kot kumlama işçilerini ve silikozis hastası emekçilerin hikayesini anlatıyor.

-Kayıp yakınları, her cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınlarının akıbetini sormak için eylemde olacak.