19 yıl önce gözaltında öldürülen Yurtsever anıldı

19 yıl önce polis işkencesi sonucu hayatını kaybeden Metin Yurtsever anıldı. Yurtsever’in arkadaşı Ramazan Bilginer, “Günlerce işkenceye maruz kaldık. Polis Metin’i hastaneye götürdü ama orada müdahale etmediler. Ölümünü beklediler” dedi.

19 yıl önce polis tarafından HADEP Kocaeli İl Başkanlığına yapılan baskın sonucu işkence ile gözaltına alınarak öldürülen Metin Yurtsever, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü binasında düzenlenen program ile anıldı. Anmaya Yurtsever’in eniştesi İsmet Yurtsever, arkadaşı Ramazan Bilginer ve çok sayıda kişi katıldı. Yurtsever ve diğer yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşu ile anma başladı.

‘METİN’E SÖZÜMÜZ MÜCADELEYİ BÜYÜTMEK OLACAK’

İlk olarak kısa bir konuşma yapan HDP Kocaeli İl Eşbaşkanı Şahabettin Işık, “Devrim uğrunda hayatını kaybedenleri asla unutmayacağız. Onlar bugün işkence, zorba ile aramızdan alındılar. Onların mücadelesi bize ışık tutuyor” dedi.

Dönemin tanıklarından Metin Yurtsever’in eniştesi İsmet Yurtsever, “Bugün yapılanlar ile o gün yaşadıklarımız değişmedi. Metin her alanda mücadelesini yürüten emekçi biriydi. Bugün bile yürüttüğü mücadele yolumuzu aydınlatıyor. Bizim Metin’e sözümüz mücadelesini büyütmek olacak” dedi.

‘POLİS BİZİ ÖLDÜRMEK İSTEDİ’

Ardından konuşan Yurtsever’in arkadaşlarından Ramazan Bilginer, yaşadıkları baskının planlı ve programlı olduğunu hatırlattı. Gözaltı sürecinde sürekli polisler tarafından işkence gördüklerini belirten Bilginer, “Benim kaburgalarım kırıldı. Ben Metin’i görmedim ama görgü tanıkları durumunun ne kadar kötü olduğunu söylediler” dedi. Yurtsever’in kaburgalarının kırılması sonucu iç kanama geçirdiğini ve müdahale edilmediği için hayatını kaybettiğine vurgu yapan Bilginer, “Polisler zaten bizi öldürmek istiyordu. Günlerce işkenceye maruz kaldık. Polis Metin’i hastaneye götürdü ama orada müdahale etmediklerini biliyoruz. Ölümünü beklediler” dedi.