2 KASIM GÜNDEMİ

2 Kasım Haber Merkezi gündemi

*ANF'ye konuşan Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Karayılan, "Kürdistan somutunda 21. yüzyıl gerilla modelini ve çizgisini geliştiriyoruz. Kararlılığımız ve ısrarımız çok net ve keskindir" dedi. 

*HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Öcalan’a yönelik tecridin Kürt halkının kazanımlarına yönelik bir saldırı olduğunu vurguladı. Bilgen, CPT ve bağlı olduğu mekanizmaların da bu suça ortak olduğunu kaydetti.

*PKK Yürütme Komitesi, HPG ve YJA Star komutanlarından Delal Amed ve Azê Malazgirt ile “Besta şehitlerini” andı.

*Avrupa’nın bir çok ülkesinde 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla yürüyüş ve mitingler yapıldı. Tüm eylemlerde Türk devletinin işgal saldırıları ve Batılı hükümetlerin sessizliği kınandı.

*1 Kasım Dünya Kobanê günü dolayısıyla Uppsala'da bir eylem gerçekleştiren Kürtler ve İsveçli dostları, Türk devletinin Rojava'ya yönelik tehdit ve saldırılarını kınadı. Uppsala caddelerinde “Kanlı ellerinizi Rojava'dan çekin” sloganı yankılandı.

*Akdeniz Anemisi olarak bilinen talasemi hastalığı ile mücadele eden Ateş Ailesinin 6 ferdi de tüm yetkili kurumlardan yardım eli bekliyor. Maddi bir destek de alamadıklarını ifade eden baba Resul Ateş, “15 yıldır adımız organ bağışı listesinde ama ses seda yok” diyor.

*Amed'de yaşayan Emekli Ziraat Mühendisi Ahmet Kasımoğlu, 14 yıl süren bir araştırmanın sonucunda ilk Kürtçe bitki isimleri sözlüğünü çıkardı. Kürdistan’ın kuzey ve güney parçalarında araştırmalarını yapan Kasımoğlu, sözlük için 20 binden fazla bitki ismi topladı.

*Ermenistan’da Nisan ayından bu yana devam eden hükümet krizinde çözüm, Perşembe günü parlamentonun feshiyle şimdilik erken seçimlerin yapılacağı Aralık ayına ertelendi.

*Etiyopya’da hükümet kadınların kurumlardaki yerini güçlendirmeyi hedef olarak belirlerken, Yüksek Mahkeme başkanlığına da ilk kez bir kadın seçildi.