2 MART GÜNDEM

2 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Almanya’nın Köln kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecridi protesto etmek için bir yürüyüş ve miting düzenlenecek.

-8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin konuşan KJK Yönetim Üyesi Ayten Amed, kadınların Leyla Güven'in direnişi ve Şêladîzê ruhu ile alanlara akması gerektiğini belirtti.

-Gazeteci-yazar Hakkı Özdal, AKP-MHP blokunun, siyasal kimliklerinin çok ötesinde bir devlet ittifakı olduğunu belirterek, yerel seçime bu blok altında esasen devlet girdiğini söyledi.

-Cenevre Belediye Meclis Üyesi Kitsos, Leyla Güven ve arkadaşlarının açlık grevi direnişini selamlayarak, Türk devletini Cenevre Sözleşmesi’ne uymaya çağırdı.

-HDP’nin Dergul Belediyesi eşbaşkan adaylarından Dursun Çakır, "Kayyumu kovacağız, kooperatif kuracağız ve beldeyi kalkındıracağız" dedi.

-HDP Silopi Belediyesi eşbaşkan adaylarından Adalet Fidan, “Kapatılan tüm kurumlarımızı tekrar açacağız. Halk karakollara dönüşmüş değil, evleri gibi hissettiği belediyeyi bulacak" dedi.

-Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Newroz Derneği buradaki Kürtlerin merkezi olarak kabul ediliyor. 2014 yılında resmi açılışını yapan Newroz Derneği, kültürel ve toplumsal faaliyetler düzenliyor. Derneğin başkanı ise Hennan Osman.

-AKP-MHP iktidarının ayakta kalabilmek için Kürt halk Önderi Öcalan'a tecrit uyguladığını söyleyen DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, CPT'nin açık bir şekilde AKP'nin suçlarına ortak olduğunu belirtti.

-Stêrk TV’de yayınlanan Rojeva Jin programına katılan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Besta Fırat, "Tutsakların 1 Mart'ta başlattıkları eylem, dışarıda olan milyonlara bir direniş mesajıdır" dedi.