20 MART GÜNDEM

20 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HDP’nin 31 Mart yerel seçimleri kapsamında düzenlediği miting ve etkinlikler takip edilecek.

- Tecridin sona ermesi için süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Nasır Yağız'ın, eylemi 120. gününe girerken, Yağız'ın sağlık durumu gün geçtikçe ağırlaşıyor.

-Son derece bilinçi, planlı ve Türk devlet kodlarına uygun olarak belediyelere atanan kayyumlar, yeniden Türkleştirme için seferber olarak sömürge hukuku uygulamakla yetinmeyip büyük bir yolsuzluk ve talana da imza attı.

-Òmnium Cultural’ın tutsak başkanı Jordi Cuixart’a cevap veren DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, umudunu asla yitirmeyeceğini belirterek, ezilen halkların gününün de geleceğini belirtti.

-Özel savaşı değerlendiren PKK Yürütme Komitesi Üyesi Cemal Şerik, “Özel savaşı herhangi bir savaştan ayırmak gerekiyor” dedi.

-Van’ın Bahçesaray İlçe Kaymakamı Onur Şatıroğlu, HDP’li bir ailenin düğününe katıldıkları gerekçesiyle 8 korucunun silahlarına el koydu.

-HPG'li Tekoşin Givara Belati, 2017 yılında Xakurkê'de şehit düşen kardeşi Givara Belatî için, "Sizi hep anacak, yaşatacak ve anlamlı kılacağız, sizden aldığımız güçle hep başarı ve zafere yürüyeceğiz" dedi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla devam eden açlık grevleri bugün Galler Özerk Parlamentosu'nda görüşülecek.

-Hamburg Eyaleti Meclis üyesi Martin Dolzer, Türkiye ve Kuzey Kürdistan’daki cezaevlerinde süren açlık grevi direnişlerine destek vererek Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması için Federal Alman Hükümeti’nin harekete geçmesini istedi.