21 EKİM GÜNDEMİ

21 Ekim Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Saray'a biat etmedikleri için görevden alınan muhtarlar, 24 Haziran'da mahallelerinde istediği oyu alamayan AKP ve kayyumun kendilerinden intikam aldığını söyledi.

-Gerilla, tarihini yazamayan Kürt halkının bu zaafının üzerine gidip sadece yaşamı ve eylemiyle yetinmeyip sözü ve yazısıyla da tarihe not düşüyor. Gerilla günlükleri bunun sonucudur.

-Özgürlük arayışı ile Halep'ten yola çıkarak Kürdistan dağlarına kadar gelen Halepli Helin, Kürtçe, Arapça şiirler kaleme aldığını ve yazarak duygularını daha iyi ifade ettiğini söyledi.

-Hakkari’de ilkbaharda doğaya bırakılan arı kovanlarından elde edilen organik balın sonbaharla birlikte hasadına başlandı.

-2017 yılında yaklaşık bir milyon çocuk ve ergen yaşta insan yaşamını yitirdi. Bu rakamın yaklaşık yüzde 55’lik ölüm oranı ise Sahra altı Afrika’da yaşandı.

-Orta Anadolu Kürtleri Platformu (PKAN), İsveç'in başkenti Stockholm'de Orta Anadolu Kürtlerinin Avrupa ülkelerine göç süreci ile karşılaştıkları toplumsal, sosyal ve kültürel sorunlarının ele alındığı bir konferansa ev sahipliği yaptı.