21 HAZİRAN GÜNDEM

21 Haziran Haber Merkezi gündemi...

-23 Haziran’da İstanbul’da yenilenecek seçimleri değerlendiren Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, “Bütün Kürt insanlarımızın ve demokrasiden yana olan bütün Türk, Kürt ve her topluluktan insanlarımızın bu gerçeklikleri düşünerek, ellerini vicdanlarına koyarak AKP-MHP’yi İstanbul’da bir kez daha yeneceklerine inanıyorum” dedi.

-KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık: AKP-MHP ittifakı, İstanbul’da kaybederse Türkiye'de yeni bir siyasal süreç, yeni bir dönem başlar; demokratikleşmenin önü açılır.

-QSD ve YPG tarafından Reqa'da yakalanan Türk istihbaratının uyuyan hücresine mensup çeteler önemli itiraflarda bulundu.

-HDP İstanbul İl Örgütü Yönetici ve Hukuk Komisyonu Eşsözcüsü Av. İnan Poyraz, bütün ilçelerde 2 avukatın görev alacağını belirterek, sandık güvenliği için görev almak isteyen avukatlara çağrıda bulundu.

-HDP Batman Milletvekili Mehmet Şükrü Tiryaki, HDP’nin kararsız tüm seçmenine ulaştıklarını, İstanbul seçimine parti olarak hazır olduklarını söyledi. Tiryaki yapılacak olan hilelere karşı çalışmalarını son dakikaya kadar sürdüreceklerini de belirtti.

-Van Gölü’nde yüzme sezonu başladı. Havaların ısınmasıyla birlikte halk Van Gölüne girerek serinliyor.

-Dünya Gıda Programı (WFP), iç savaşın yıkıma uğrattığı Yemen’e yönelik gıda yardımlarının kısmen askıya alındığını duyurdu.

-Yerlilerin yaşadığı alanların her geçen yıl daha fazla gasp edildiği Kanada’da yerli kadınlara yönelik cinayetlerin oranı ülke ortalamasıın en az 12 kat üstünde.

-Avrupa Birliği (AB), Ukrayna’nın doğusundaki çatışmalardan sorumlu tuttuğu Rusya’ya yönelik yaptırımları uzattığını duyurdu.