21 OCAK GÜNDEM

21 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Tarihe "Çağın Direnişi" olarak geçen "Çiyayê Kurmenc"in direnişinde çok sayıda savaşçı ve komutan da yaptıkları fedai eylemle tarihe mühürlerini vurdu ve Efrîn'in özgürlüğünü vasiyet bıraktı...

-Süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan tutsaklardan Serhat Erbey'in kız kardeşi Hêvîdar Erbey, "Bir adım bile geri adım atmayacağız" dedi.

-1980’li yıllara kadar Türkiye ve Kürdistan’daki direniş geleneğinde açlık grevi önemli bir yere sahip değildi. Dünyadaki örnekleri daha çok kültürel izler taşıyordu.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile 1993’te tanışan ve eğitim alan Besê Erzincan, özgür kadına, ayakları üzerinde durmasına ve ordulaşmasına büyük emek verdiğini söylüyor.

-Geçtiğimiz yıl Efrîn ile dayanışma amacıyla gerçekleşen bir yürüyüşte yaptığı konuşmadan dolayı Almanya Kürt Demokratik Toplum Merkezi (NAV-DEM) Eşbaşkanı Tahir Köçer bugün yeniden hakim karşısına çıkacak.

-Hakkari Valisi İdris Akbıyık, 2019'da 380 projenin hayata geçirileceğini, projelerinin değerinin ise 6 milyar 450 milyon olduğunu söyledi. Erdoğan da daha 10 milyarlık yatırım yaptıklarını söylemiş ama yapılan yatırımların 200 kalekol ve 18 HES olduğu ortaya çıkmıştı.