22 ŞUBAT GÜNDEM

22 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Tokat Cezaevi'nde bulunan 4 tutsak 5 Ocak'ta başlattıkları açlık grevi eylemlerini büyük bir kararlılıkları sürdürdüklerini ve talepleri yerine getirilene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride ilişkin değerlendirmelerde bulunan hukukçu, HDP 25-26’ıncı dönem Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, tecrit ile istenen sonuca varılmadığını söyledi.

-İstanbul'u kentsel büyümeye ve rant savaşlarına mahkum edenlerden alacaklarını söyleyen EHP’nin bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı, Özge Akman, "İstanbul emek verenlerin olmalı" dedi.

-Kritik bir hal alan açlık grevi eylemleri karşısında Almanya ‘görmedim, duymadım, bilmiyorum’ tavrını sergiliyor. İçişleri Bakanı Müsteşarı Mayer hem üç ayda 120 gösterinin yapıldığını söyledi hem de “Basında çıkan haberler dışında bir şey bilmiyoruz” ded

-Balıkesir Belediye Eş Başkan Adayı Ali Kenanoğlu, Balıkesir’deki kozmopolit yapının HDP’nin parti politikalarını anlatabilmesi için uygun koşullar sağladığını söylerken, halkı sağ ittifaklardaki kötünün iyisine bırakmayacaklarını ifade ediyor.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Almanya’nın Krefeld kentinde bedenini ateşe veren Uğur Şakar’ın eylemini manipüle etmek için Alman medyasında dezenformasyon haberleri yapılıyor.