22 HAZİRAN GÜNDEM

22 Haziran Haber Merkezi gündemi...

-Almanya'dan Suriye’ye gelerek DAİŞ çetelerine katılan Muhammed Amer Abdülkadir, DAİŞ’in ağır yaralılarının ambulanslarla nasıl resmi sınır kapısından Türkiye’ye geçirildiğini anlattı.

-Usulsüzlüklerle Şırnak Belediye Başkanı olan AKP'li Mehmet Yarka, İstanbul’daki Şırnaklı iş insanlarına gözdağı vererek Binali Yıldırım'a oy istediği ortaya çıktı.

-Türk devleti ve DAİŞ'in Kuzey-Doğu Suriye'de yakalanan uyuyan hücreleri itiraflarına devam ediyor. Musa Salih Hisen El Ehmed isimli çete üyesi iki cinayeti itiraf etti. Ebdullah Seyîd isimi çete ise Türk istihbaratı tarafından Ezaz'dan görevlendirildiğini kaydetti.

-Türk devleti, Suriye'deki savaştan kaçarak Urfa'ya gelen mültecileri fuhuşa, uyuşturucuya ve organlarını satmaya teşvik ediyor. Devlet kurumlardan yardım talep eden mültecilere, 'Ya gidin ülkenizde ölün, ya da sizde fuhuş yapın' denildiği öğrenildi.

-Şengal Meclisi Yürütme Kurulu Eşbaşkanı Faris Herbo, Türk devletinin saldırılarına tepki göstererek, "Kerkük ve Qamişlo patlaması ile Şengal'deki yangınlar birbirinden bağımsız değil" dedi.

-Almanya'nın Leverkusen kentinde Kürt kadınları 15. Zilan Kadın Festivali düzenleyecek.

-Kayıp yakınları, her Cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınlarının akibetini sormak amacıyla eylemde olacak.

-Hayvan evcilleştirme insanlığın henüz sırtını dikleştirerek adım atmaya başladığı, kendisini tanımaya ve bununla birlikte dünyayı tanıma ve anlam vermeye başladığı zamanlara denk geliyor...

-Fransa Danıştay’ı, yıllardır mültecilerin sağlıksız şartlarda ormanlık alanda yaşamaya mahkum edildiği Grande-Synthe komünü konusunda devleti mahkum etti.

-Büyük Britanya’da başbakanı Boris Johnson olmasının doğru olmadığını vurgulayan İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, yeni bir bağımsızlık referandumunun düzenlenebileceğinin sinyalini verdi.

-BM’ye bağlı Dünya Gıda Programı, yıllarca iç savaşla boğuşan Orta Afrika Cumhuriyeti’nde nüfusun en az yüzde 40’ının ağır bir açlıkla karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu