22 KASIM GÜNDEMİ

22 Kasım Haber Merkezi Gündemi...

-Eşit, özgür, demokratik bir yaşam için 25 Kasım'da alanlarda olacaklarını belirten kadın gazeteciler, nerede ve zaman olursa olsun kadınların sesini duyuracaklarını belirtti.

-Amed'de Cuma günü düzenleyecekleri kongrelerine ilişkin konuşan HDP Gençlik Meclisleri Üyesi Sevim Akdağ, "Gençlik, bir toplumun hem tarihi hem de yaşayan en canlı kesimidir" dedi.

-Linz’de faaliyet yürüten Utamara Kadın Buluşma Merkezi, “Kadınların Dünyası, Kadın Buluşma ve Thema Kafesi” adlı yeni bir projeye imza attı.

-HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, AKP’nin kadın düşmanı bir iktidar olduğunu belirterek, “Bunu bizler meclis salonunda, koridorlarında ve komisyon toplantılarında açık bir şekilde görüyoruz” dedi.

-Çocukları Koru (Save The Children) adlı Sivil Toplum Kuruluşu, Yemen iç savaşında 5 yaşın altındaki 85 bin çocuğun hastalık veya açlıktan ölmüş olabileceğini duyurdu.

-İlkbahar ve yaz aylarında yayla ve meraların yasaklanması nedeniyle hayvanları için ot toplayamayan ve kış için yeterli hazırlık yapamayan hayvan sahiplerini zorlu kış günleri bekliyor.

-AB ülkeleri ortak savunma politikasını tartışmaya devam ederken, Fransa ve Almanya buna hizmet edeceğini savunduğu ortak hava muharebe sistemi ile ortak tank projesi geliştireceklerini duyurdu.