22 MAYIS GÜNDEM

22 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın ve 10 Mayıs’tan itibaren 15 tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Çukurca’ya bağlı Koordine Tepesi'nde bulunan Türk askerlerine karşı düzenlenen eyleme katılan HPG gerillası Şervan Amed, Türk ordusunun koordinede çığlıklara boğulduğunu söyledi.

-Öcalan’ın fikriyatından etkilenip içselleştiren; önce eşini, sonra da oğlunu özgürlük mücadelesine dahil eden Laskiyeli Delal Beddul, mücadeleden vazgeçmiyor. Eşi ve bir oğlu şehit, bir oğlu YPG’de biri de Asayiş’te, kendisi de her eylemde.

-Geçen hafta Bakırköy Cezaevi’nin önünde tutsakların anneleriyle birlikte darp edilerek gözaltına alınan avukatlardan Murat Arksak, annelerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

-Tecride karşı Cenevre’de açlık grevinde olan M. Ali Koçak’ın direnişi 92. gününde devam ediyor. Bu direnişin yakın tanıklarından Salih Sağlam, “Zor olsa da Mehmet Ali arkadaş şahsında mütevazi bir kişiliğin ve direnişin güzelliğine tanıklık ediyorum” dedi

-Van’da HDP'li belediyeler, kayyumların bıraktığı borçlara rağmen yurttaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

-“İmralı Suları” parçası ile tanınan YJA Star gerillası Hêvî Amed, gerillayı sanatla bütünleştirmenin ve yaşatmanın bariz bir örneği.