23 EKİM GÜNDEMİ

23 Ekim Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen süresiz nöbet eylemini bu hafta TJK-E Sosyal Alan Komitesi üyeleri sürdürüyor.

-YJA Star komutanlarından Nalin Dilpak, daha büyük bir ordulaşmaya gittiklerini belirterek, “Yeni başladık, büyüyoruz. Düşmanımızın korkusu büyük olsun, çünkü savaş iddiamız daha büyük” dedi.

-KCK Yürütme Konseyi Üyesi Rıza Altun, Kürtlerin temel sorununun ulusal birlik olduğunu belirterek, “Ortadoğu’da, Kürtlerin kendisini bir nesne olmaktan çıkarması gerekiyor” dedi.

-Faşizmin ayakta kalabilmek için Kürtleri hedefe koyduğunu belirten HDP vekili Nuran İmir, "Bugün Erdoğan'ın talimatlarıyla işleyen siyasi bir devlet terörü ile karşı karşıyayız" dedi.

-Kendinden hiç ayırmadığı bir silahı, bir de kalemi ve küçük bir cep veya raxt defteri vardı. En küçük bir boşluğu kalemine ayırır ve içinin derinliklerini defterine dökerdi...

-Van’ın Erciş ilçesinde 23 Eylül 2011 yılında yaşanan büyük depremin üzerinde 7 yıl geçmesine rağmen yaralar halen sarılmadı, sorunlar giderek büyüdü.

-7 yıl önce yaşanan Van depreminin ardından AKP hükümeti depremi yandaşlarına rant sağlamak amacıyla fırsata çevirirken, halk ise daha büyük yıkımlarla karşılaştı.