24 MAYIS GÜNDEM

24 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın ve 10 Mayıs’tan itibaren 15 tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Dünya, ABD’nin Alabama’daki kürtaj yasasına tepki gösterirken Türkiye’de hiçbir yasal düzenleme olmaksızın kürtaj fiili olarak yasaklandı. Hatta önceleri kamu hastanelerindeki bu yasak şimdilerde özel hastanelere de sıçradı.

-Bayburt Cezaevi’nde 15 Ocak’tan bu yana açlık grevinde olan Tuğba Can, Türk hükümetinin kendilerini oylamaktan vazgeçip tecridi tamamen kaldırmasını, aksi halde eylemin devam edeceğini söyledi.

-Açlık grevindeki binlerce kişiye acımadığını söyleyen sanatçı İlyas Salman, “O kahramanların ellerinden, gözlerinden öpüyorum. Umarım sağlıklarına bir şey olmadan başarırlar” dedi.

-Açlık grevinde olan tutsaklardan Suruç gazisi Metin Keleş, tecrit tam anlamıyla son bulmadan eylemlerini sonlandırmayacaklarını belirtti.

-1 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan oğlu Rıdvan Ulaş’ın 21 kilo verdiğini belirten Vesile Ulaş, "Oğlum için çok endişeliyim. Bizler çocuklarımızın dışarıdaki sesi olacağız" dedi.

-Tecridin kırılması amacıyla başlatılan açlık grevi ve ölüm oruçlarına değinen SES Van Şube Başkanı Sezer Örenç, uluslararası bildirge ve metinlere göre eylemcilerin haklarına ilişkin bilgi verdi.

-Osmaniye Cezaevinde 1 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan Baran Atay, “Evlerinizde oturmayın, sokakları sesimiz ile doldurun. Biz tecridi kaldırmadan, bu ülkeye barışı getirmeden açlık grevini bırakmayacağız” dedi.

-Bitlis’in Tatvan ilçesinde 9 HDP’li meclis üyesinin görevden uzaklaştırılması ardından, meclisteki çoğunluk AKP’ye geçti.