24 OCAK GÜNDEM

24 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Merkez Komite Üyesi Cemal Şerik, PKK’de direnişin, siyasal/ideolojik çizginin temsilini sağlamayı ama kendisiyle beraber toplumsallaşmayı da ifade ettiğini söyledi.

-3 Şubat’taki İstanbul mitingine çağrıda bulunan HDP’li vekiller İstanbul, Amed ve Leyla Güven’e ses vermeli diyor.

-Fransa’nın en önemli sol hareketi “Boyun Eğmeyen Fransa” (France Insoumise) lideri Jean-Luc Melenchon, HDP’ye destek vererek, “Türk rejimi bir diktatörlüktür” diyerek adını koydu.

-Öcalan’ın avukatı Cengiz Çiçek, tecridin kaldırılması talebiyle başlatılan açlık grevlerine yönelik tepkisizliği eleştirerek, bu politik üç maymunlaşma sürecinden acilen kurtulmak gerektiğini vurguladı.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Strasbourg’daki Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemi, 344’üncü haftasında FEDA üyeleriyle devam ediyor.

-Direnişçiler, Türk devleti ve çetelerine Efrîn’i işgal ettikleri günden beri rahat nefes aldırmadı. Türk devleti tüm çabalarına ve göstermelik kurumlarına rağmen yönetmeyi başaramıyor.

-Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi'nde hükümlü bulunan gazeteci Zehra Doğan, ANF'ye bir mektup göndererek, resimlerini hangi koşullarda yaptığına ilişkin bilgiler verdi.

-İnternet devi Google, aralarında Kürtçe’nin Kurmanci lehçesinin de bulunduğu bazı dillere Wikipedia’nın daha hızlı çevrilmesi için 2 milyon Dolar para yardımında bulundu.

-Kuzey Suriye'ye yönelik güvenli bölge tartışmalarını değerlendiren Güney Kürdistanlı siyasi gözlemci Felah Selah, güvenli bölgenin birçok gücün çıkarlarını çatıştıracağından çok mümkün olmadığını belirterek, Kürtlerin akılcı adımlar atması gerektiğini kaydetti.