25 MART GÜNDEM

25 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-HDP’nin 31 Mart yerel seçimleri kapsamında düzenlediği çalışmalar takip edilecek.

-Fedai eylemi gerçekleştiren Zülküf Gezen, Ayten Beçet, Uğur Şakar ve Zehra Sağlam'ı anan PKK ve PAJK'lı tutsaklar, bir kez daha talepleri yerine getirilene kadar direnişlerine devam edeceklerini belirtti.

-Tecridin sona ermesi için devam eden açlık grevleri direnişlerine karşı yaşanan sessizliğe tepki gösteren Akın Birdal, "Vicdanın artık uyanması gerekiyor, bu çığlığı herkes duymalı" dedi.

-FED-MED, Öcalan’a yönelik mutlak tecridin kırılması amacıyla 20 Şubat’ta bedenini ateşe veren ve 22 Mart’ta tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Uğur Şakar’ın cenaze törenine kitlesel katılım çağrısı yaptı.

- Hamburg Eyalet Meclisi'nin Sol Partili üyesi Martin Dolzer bugünden itibaren açlık grevleriyle dayanışma amacıyla üç gün sürecek bir açlık grevi eylemi başlatıyor.

-AKP'ye yakın şirketin, Van’da 19 milyon Euro yolsuzluk yaptığı ortaya çıktı. Erciş İçme Suyu Arıtma Tesisi yapımı için AB fonundan 19 milyon Euro alan şirket, tesisi bitirmeyerek VASKİ’ye devretti.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişlerine karşı sessizlik, Fransa’nın Strasbourg kentindeki Avrupa Birliği kurumları önünde 5 günlük oturma eylemi ile protesto edilecek.

-PKK saflarına 6 yıl önce katılan Ferzad Sêdar, bir şair gerilla. Yazmaya ilk başladığında fark etmese de yazmanın özgürlük arayışı olarak geliştiğini şimdi anladığını belirtiyor.

-1970’li yıllarda Almanya’yı eylemleriyle sarsan Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF)’ın 21 yıl önce kendisini fes etmesine rağmen hala bu örgüte yönelik soruşturmaların sürdüğü ortaya çıktı.

-Erdoğan’ın Yeni Zelanda’da camilere yönelik gerçekleşen terör saldırılarını seçim kampanyasında kullanması “Münchner Merkur” gazetesi tarafından “Erdoğan yine ucuz numaralarını devreye soktu” şeklinde yorumlandı.