Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

26 EYLÜL GÜNDEMİ

26 Eylül Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Tecridin bir insanlık suçu olduğunu belirten İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, Öcalan’a uygulanan tecridin, iktidar ve uluslararası güçlerin ortak aldığı bir karar olduğunu söyledi.

-Van’ın Gürpınar ve Edremit ilçelerine bağlı köylerde ‘Çoban olma, Korucu ol’ sloganıyla kampanya başlatılarak korucu aranıyor.

-Cumhurbaşkanı Steinmeir’in Cuma akşamı Erdoğan için vereceğe yemeğe davet edilenlerden peş peşe boykot kararı geliyor. Son olarak Berlin Belediye Başkanı Michael Müller de yemeğe katılmayacağını açıkladı.

-Erdoğan’ın yarın başlayacak Almanya gezisi öncesinde Merkel hükümeti, mülteci anlaşması için Ankara’ya 215 milyon Euro verme kararı aldı. Almanya şimdiye kadar payına düşen miktarı ödemeyi kabul etmiyordu.

-Dersim kültüründe bozulmamış asil bir kır çocuğunun hikayesi tüm Dersim’in özetidir. Somon balığının hikayesine benzer yaşam öyküsü. 2018’in baharında şehit düşen Mahir’in anısına…

-Gültan Kışanak tıpkı kendisi gibi tutuklu bulunan ve Kürt kadın siyasetinde görev almış kadınların anlatımıyla; adım adım yükselen kadın mücadelesini ile kazanımlarını “Kürt Siyasetinin Mor Rengi” kitabında anlatıyor.

-Sur'da yaşayan Zülfi Yoldaş sanat hayatına sığdırdığı 17 şiir kitabı onlarca beste ve yaptığı 100 bini aşkın erbane ile adeta ömrünün her anını sanata adamış.