27 MAYIS GÜNDEM

27 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla düzenlenen açlık grevi ve ölüm orucu direnişleri ardından yaşanan gelişmeler takip edilecek.

-Almanya’nın Nürnberg kentinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kürt Kültür Günleri 29 Mayıs günü başlıyor. Konser, panel, film, folklar gibi birçok sanatsal etkinliklerin yapılacağı Kürt Kültür günleri 4 gün boyunca sürecek.

-Avrupa Parlamentosu seçimlerinden sürpriz İtalya’dan geldi. Yüzde 31’e yakın oy oranıyla sandıktan birinci çıkan İtalya’daki aşırı sağcı Liga’nın lideri Salvini Avrupa’nın bütün milliyetçileri partilerini birleştirmek istiyor.

-Güney Kürdistan’da 31 Mayıs 2005’te geçirdiği trafik kazası sonrası şehit olan Amara’nın mücadele arkadaşı, “Hoşçakalı eksik bırakıp yürekten bir merhaba” diyerek, eksikliğini ve mücadelesine bağlılıklarını anlattı.

-AKP'nin iktidarı boyunca savaşa, ranta ve talana bütçe ayırmasından dolayı Türkiye uzun bir süredir ekonomik kriz ile boğuşuyor. Adana halkı da, esnafı da krizden dolayı Ramazan'ın bile bereketinin olmadığını belirtti.

-Endemik bir bitki türü olan Ters Lale son zamanlarda bilinçsizce toplanıp satıldığı için yok olma aşamasına geldi. Hakkarililer tükenmemesi için Ters Lale’leri kendi bahçelerinde ekmeye başladı.