29 EKİM GÜNDEMİ

29 Ekim Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın on yılları bulan yoğunlaşmaları, muazzam bir siyasal birikim olarak önümüzde duruyor...

-Dêra Zor'da DAİŞ'in işgali altındaki son bölgelere yönelik operasyonunu değerlendiren QSD Sözcüsü Lîlwa Ebdulah, Hecîn hamlesinin en ağır hamlelerden biri olduğunu kaydederek, operasyonunun DAİŞ'in sonu gelene kadar aralıksız devam edeceğini kaydetti.

-QSD'nin operasyonlarıyla Dêra Zor'da köşeye sıkışan DAİŞ'in, QSD savaşçıları tarafından imha edilen bomba yüklü aracı kullanan çete üyesinin araca bağlanmış olduğu ortaya çıktı. Bu yönteme canlı bombanın vazgeçmesinin önüne geçmek için başvurulduğu tahmin ediliyor.

-Tarihte birçok hikayeye konu olan Mezra Botan'ın gurur abidesi Cudi Dağı'nda geçmişte ölümsüzlük otu, bugün ise özgürlük aranıyor.

-Tarihi yapıları ve kültürüyle bilinen antik Dara kentinin meşhur yaban zeytinleri, son baharın gelmesiyle birlikte Kürdistan kentlerinin satış tezgahlarında yerini aldı.

-Kürt kadınlarının mücadelesini konu alan Les Filles du Soleil (Güneşin Kızları) 24. Uluslararası Cenevre Film Festivali’nde gösterilecek.