3 KASIM GÜNDEMİ

3 Kasım Haber Merkezi gündemi

*Kürtlere yönelik artan baskılar ve yargılamaların son bulması için Alman Federal Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurular sonuç vermeyince, dava AİHM’e taşınıyor. ANF’ye konuşan avukat Lukas Theune “Türk devleti ve PKK arasındaki çatışmalar ‘terör yasaları’ ile değil, uluslararası hukuk çerçevesinde ele alınmalı” dedi.

*İİşgalci Türk devleti Cerablus’tan taşıdığı 200 çete mensubunu Kuzey Suriye’nin Grê Spî kenti sınırına yerleştirdi.

*KJK Koordinasyon Üyesi Zêrîn Rûken, Türk devletinin Kobanê’ye yönelik saldırılarını değerlendirirken, “Kobanê, özgürlük isteyen, özgür kimliği için faşizme karşı boyun eğmemiş bir kadın şehridir” dedi.

*Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde 19 yıldır uygulanan sistematik tecridin bir an önce sonlandırılması gerektiğini ifade eden HDP Adana Milletvekili Tülay Hatımoğulları, “Sayın Öcalan’a artık tecridin içinde tecrit yaşatılıyor” dedi.

*Heci, Arap bir gerilla. DAİŞ’in Şengal’e saldırısından sonra PKK’ye katılmaya karar vermiş. Heci, “İnsanlığa zarar verenlere karşı savaşmak istiyordum. Bunun da tek yer PKK’dir“ diyor.

*Çukurova’nın tarım işçileri için mesai sabah ezanından önce başlar. Kadını, erkeği, bazen de çoluk çocuk bahçelere toplayıcı olarak giden işçilerin, onur kırıcı koşullarda çalışıyor. İşleri son derece zor, günlük yevmiyeleri sadece 60 TL.

*Tüm dünya küresel ısınmayı önlemeye yönelik önlemlerin nasıl hayata geçirilebileceğini tartışırken, Almanya’da ısınmanın hedeflenenin de üstünde olduğu duyuruldu.

*Fransa’nın Besançon şehrinde geçtiğimiz gün eşi tarafından katledildiği katledilen Razia isimli kadının en az 7 kez kocasından şikayetçi olarak yetkililerden yardım istemiş olması tepkilere yol açtı.