3 MART GÜNDEM

3 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt kadınları öncülüğünde büyük bir direnişin sergilendiğini söyleyen PAJK üyesi Evindar Ararat, “Direnişin gücü karanlığı parçalayacak. Kürt kadınları DAİŞ'e karşı savaşta bunu ispatladı” dedi.

-Tecridin sona ermesi talebi ile 1 ay önce Viyana'da açlık grevine başlayan Sultan Yiğit ve Şiyar Ağaoğlu, eylemlerinin başarılı olacağını ve tecridi kıracaklarına inandıklarını belirtti.

-İstediği kültürel hegemonyayı kuramayan AKP’nin, medeniyetin iradi olarak inşa edileceğini sandığını söyleyen yazar Aydın Çubukçu, "Bin yıl geçse de bu bakış açısı ile mesafe kat edemeyecekler" dedi.

-İşgal edilmeden önce Rojava Devrimi boyunca toplumsal örgütlenmenin en yoğun olduğu bölge olan Efrîn’de eğitim de kendi modeliyle ilkokuldan üniversiteye kadar ciddi mesafe almıştı.

-2016 yılında ihraç edilen Engin Cengiz, alanı olan müzik eğitimciliğini sürdürmeye devam ediyor. Müziğin toplum için olduğunu söyleyen Cengiz, "Sanatçı tarihi önceden yazan bir tarihçidir" dedi.

-HDP’nin Osmaniye Belediyesi eşbaşkan edaylarından Mehmet Ali Özkal, ayrım yapmayan ve çiftçiyle omuz omuza olacak bir yönetimi hedeflediklerini söyledi.

-HDP'nin Şırnak'a bağlı olan beldesi Deştedare adaylarından Mehmet Balicak, “Halk bugün birçok şeyi yaşayarak gördü. Vahşeti de kayyumların halkı bastırmaya yönelik çalışmalarını da. Ona göre sandığa gidecek" dedi.