3 TEMMUZ GÜNDEM

3 Temmuz Haber Merkezi gündemi...

-Dengê Welat Radyosu’nun özel programına konuşan Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, “Ey Reqip marşında da söylendiği gibi ‘Kim demiş ki Kürtler ölmüş, biz ölmedik, diriliyoruz, canlanıyoruz ve varız’ dedi. Zilan arkadaşın eylemi düşmana bu mesajı verdi. Dersim merkezinde gerçekleştirdiği bu eylem, adeta Dersim Tertelesi’nin rövanşı oldu” dedi.

-Gündeme ilişkin Dengê Welat Radyosu’nun özel programına konuşan Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, Türk devletinin Güney işgaline, Dersim'de uygulanan özel savaş politikalarına ve gerillanın Yeniden Yapılanma Projesine dikkat çekti.

-Basıncı-gazeteci Mazlum, gerilla-savaşçı Yılmaz oldu. Genç yaşta meraklı gözlerle fotoğraflar çekiyor, Kürdistan’da ilk defa günlük yayın yapan Azadiya Welat gazetesini büyük bir heyecanla dağıtıyor...

-31 Mart seçimlerinden hemen önce kurulan Defne Halk İnisiyatifi, sözden ziyade daha çok çalışmaları ile halkı kendileri ile ilgili plan ve projelere dahil etmek, karar alıp verme mekanizması içerisinde halka da güçlü bir yer verilmesini kapsıyor.

-İran’ın zenginleştirilmiş uranyum miktarının aşıldığına dair açıklamasını yorumlayan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Tahran’ın uluslararası topluma şantaj yaptığını iddia etti.

-Tarımda kullanılan ve kanserojen etkisi bilinen glifosat içeren herbisitleri yasaklamakta çekinen AB’ye karşı Avusturya, glifosatı yasaklayan ilk ülke oldu.

-Fransa'da hükümet ve finans dünyasınca yapılan toplantı sonucu, küresel ısınmaya yol açan ekonomik faaliyetlerin desteklenmeye son verilmesinde uzlaşıldı.