30 HAZİRAN GÜNDEM

30 Haziran Haber Merkezi gündemi...

-KJK, Zeynep Kınacı’nın (Zîlan) Dersim’de gerçekleştirdiği fedai eylemin yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada “Kadınların tarihi büyük düşünce, emek, fedakarlık ve cesaret ile yazılmaktadır” denildi.

-Krizin giderek derinleştiği ve çiftçinin tarlasının terk ettiği bir dönemde HDP’li belediyelerin çiftçilere desteği sürüyor.

-PKK'nin öncü komutanlarından Zilan'ın ismini alan KODAR eşbaşkanı Zilan Tanya, "Dün çocuklarının ismini, Zilan koyan aileler, bugün de ancak Zilanca bir tutumla başarının sağlanabileceğini bilmelidir" dedi.

-PKK Şehitler Komitesi üyesi Zilan Tolhildan, “Bugün yürütülen tarihi direnişi açığa çıkaran ruh Zilanların, Beritanların, Gulanların ve Semaların açığa çıkardığı fedai ruhtur” dedi.

-Adı 1990’lı yıllar ortasında hafızalara kazındı. 16 yaşındaydı, Kürdistan’da Türk devletinin işkence tezgahından geçmiş, soluğu Almanya’da almıştı… ‘Stresliydim ve PKK’nin yasak olduğunu biliyordum’ diyen bir polisin hedefi oldu…

-Fransa’nın Strasburg şehrinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen etkinlik haftasının son gününde Güney Kürdistan’daki katliamlara sessiz kalınmaması çağrısı yapıldı.