30 KASIM GÜNDEMİ

30 Kasım Haber Merkezi Gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Önceki gün tahliye edilen DTK Eşsözcüsü Zelal Bilgin, açlık grevini büyük bir direnişle sürdüren Leyla Güven'in tecrit devam ettikçe eylemini sonlandırmamaya kararlı olduğunu belirtti.

-HPG gerillası Kawa Garzan: Amerika'nın son kararı karşısında üzüldüğümü söyleyemem, çünkü yönetimimizin yüzde yüz Önder Apo'yla yürüdüğünü gösterir.

-Devlet kurumları tarafından yayımlanan istatistikler, dünyanın en eşitlikçi ülkeleri arasında yer alan Finlandiya'da kadınlara yönelik şiddetin önemli bir toplumsal sorun olduğunu ve her üç kadından birinin şiddet mağduru olduğunu gösterdi.

-HDP Gençik Meclisleri üyeleri, 25 Kasım'da Amed'de yaptıları büyük kongrelerinden sonra aldıkları kararlar ışığında yeni dönemde mücadelelerini yükseltecek adımlar atacaklarını ifade ettiler.

-Yolsuzlukları belgelenen ve gasp ettikleri Erciş Belediyesi'ni borç bataklığına sürükleyen kayyum, şimdi de esnafın iş yerlerini yıkmaya başladı.

-Fransa’da kamuoyunun beşte dördünün desteğine ulaşan ‘Sarı Yelekliler’ adlı eylemcilerin hükümet ve parlamentoya yönelik açıkladıkları talepler, büyük oranda ülkedeki on milyonlarca dar ve orta gelirli bireyin yaşamını doğrudan ilgilendiriyor.