31 OCAK GÜNDEM

31 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Che’nin yakın mücadele arkadaşı Jean Ziegler, açlık grevi direnişlerini selamlayarak, Öcalan’ın derhal özgür bırakılması gerektiğini söyledi. Ziegler, “BM, Türk faşizmine karşı harekete geçmeli” dedi.

-HDP İstanbul İl eş başkanı Esengül Demir, İstanbul için belirleyici bir parti olduklarını söylerken 3 Şubat’ta tecride karşı yapılacak "Emek, Barış ve Adalet" mitingine de çağrıda bulundu.

-Koma Berxwedan, MHP’nin 31 Mart’ta düzenlenecek yerel seçimler için gruba ait “Bihuşta Cîhanê”-Dünyanın Cenneti Kürdistan isimli parçasını kullanmasına tepki gösterdi.

-Elazığ Cezaevi'nde süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olan Cengaver Aykul'un babası Latif Aykul, oğlunun sağlık durumunun kötüleştiğini belirtti.

-HDP’ye 2014’teki seçimlerde yüzde 86.6 oranında oy veren Gever halkı, 31 Mart’ta oy oranını yüzde 100’e çıkarmayı hedefliyor.

-HDP'nin Yenişehir Belediye eşbaşkan adayları Belgin Diken ve İbrahim Çiçek, el ele vererek kayyumları Ankara'nın çöplüğüne göndereceklerini ve halkın yaralarını birlikte saracaklarını belirtti.

-KCK yürütme Konseyi Üyesi Xebat Andok, HDP’nin ikili seçim stratejisinin doğru bir strateji olduğunu söyledi.

-Caf Aşireti’nden ve Viyan Soran’ın akrabası olan HPG gerillası Bakur Silêmanî, "Güney halkı olarak Viyan arkadaşın eylemini ve amacını asla unutmamalıyız” dedi.