33’ler Basel’de anıldı: Adalet geç de olsa gelecek

Suruç’ta katledilen 33 genç İsviçre’nin Basel kentinde anıldı.

Anmada konuşan Suruç gazisi Güneş Erzurumluoğlu, Suruç’ta katledilen gençlerin anılarının devrim mücadelesinde yaşatıldığını ifade ederek, mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Kobanê’yi inşa etmek ve çocukları güldürmek için Rojava’ya gitme hazırlığı yaparken 20 Temmuz 2015’te Urfa’nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi’nde katledilen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi 33 genç, katledilişlerinin 2’inci yıldönümünde İsviçre’nin Basel kentinde anıldı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) öncülüğünde Beksam lokalinde gerçekleştirilen anmaya Suruç gazisi Güneş Erzurumluoğlu ve çok sayıda kişi katıldı.

Katliamda hayatlarını kaybeden gençler anısına hazırlanan sinevizyon gösterimi ile başlayan anmada duygulu anlar yaşanırken, yapılan konuşmalarda ise 33’lerin anısına sadık kalmak için mücadelenin daha da yükseltilmesi gerektiği mesajı verildi.

ERZURUMLUOĞLU: ADALET GEÇ DE OLSA GELECEK

Anmada söz alan Suruç gazisi Güneş Erzurumluoğlu, katliamda yaşananları anlatarak konuşmasına başladı. Suruç’a gittiği için hiç pişmanlık duymadığının altını çizen Erzurumluoğlu, Suruç’ta katledilen gençlerin haklı ve doğru mücadelesinin bugünde devam ettirildiğini söyledi. “Her Suruç için adalet denildiğinde biz biraz daha güçleniyoruz” diyen Erzurumluoğlu şöyle devam etti: “Adalet her ya da geç gelecek, öyle veya böyle kendi ellerimizle kendi tırnaklarımızla nereye gerekirse oraya gidip adalet arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz. Katliamda hayatlarını kaybeden arkadaşlarımız gibi bu yolculukta en önemli adımları atarak yüzlerini özgür alanlara dönenlerin mücadelesi hepimizin mücadelesidir. Devrim şehitlerinin önünde saygı ile eğiliyor ve bir kez yine diyorum ki mücadelenizden vazgeçmeyin”

‘33’LERİN ANISI ROJAVA DEVRİMİNDE YAŞATILIYOR’

Erzurumluoğlu’nun ardından söz alan siyasetçi Hüseyin Yeter ise, 33’leri anarak başladığı konuşmasında Rojava devriminin önemini işaret etti. Suruç’ta katledilen gençlerin anısının Rojava devriminde yaşatıldığını vurgulayan Yeter, “Roajava devrimi, Ortadoğu devriminin daha ötesi dünya devriminin öncülüğünü yapıyor. Bunun için diyoruz ki Rojava devrimini sahiplenmek 33’lerin anısını sahiplenmek anlamına gelir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından katliamda hayatlarını kaybeden 33 gencin hayat hikayeleri kısa şekilde okundu.

‘SURUÇ İÇİN ADALET HERKES İÇİN ADALET’

Anmanın ardından Basel Barfüsserplatz’da bir basın açıklaması yapılarak, Suruç katliamına dikkat çekildi. “Suruç için adalet herkes için adalet” dövizlerinin taşındığı açıklamada, sık sık “Terörist Erdoğan” sloganlarının atıldı.  Yapılan konuşmalarda ise üzerinden geçen süreye rağmen Suruç katliamının aydınlatılmamasına tepki gösterilerek, Türkiye’de yaşanan anti-demokratik uygulamalara değinildi.