4 MART GÜNDEM

4 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-1970’lerden itibaren cezaevlerinde ağır tecrit genel bir ceza infazı şeklinde uygulanmaya başlandı. Dünyada binlerce kişi günün 23-24 saatini tek başına hiçbir sosyal ilişkilenme olmadan cezaevlerinde hücrelerde geçiriyor.

-DAİŞ’in bitmediğini ama devlet projesinin tasfiye edildiğini söyleyen PKK Yürütme Komitesi Üyesi Karayılan, “AKP var oldukça DAİŞ bitmez. DAİŞ ve diğer çeteleri besleyen Erdoğan’dır” dedi.

-Şırnak’ta seçim hilelerine karşı yapılan itirazların reddedilmesine tepki gösteren HDP İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, "Kayyumlara karşı bu halkın duruşu nettir. Bu seçim ile hepsini şehrimizden atacağız" dedi.

-Tecridin sona ermesi için cezaevinde bulunan 3 çocuğunun süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olduğunu söyleyen Meryem Erbey, "Bu kadar güzel direnen çocuklarımla da gurur duyuyorum" dedi.

-HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir: İstanbul’da AKP’yi yıkacağız ve tecridin kaldırılması, açlık grevleriyle mücadele edenlerin direnişlerinin bir yere ulaşması için seçim bir araçtır, amaç değil. Bunu anlatacağız seçmenimize.

-Efrîn işgalinden önce 50 bin öğrenci vardı. İşgalden sonra bir bölümü şimdi Şehba’da. Burada kıt imkanlara rağmen Kürtçe eğitime devam ediyor. Öğrenciler, rejim dönemi, işgal önce ve sonrasını anlattı.

-Avrupa’da 2005’ten bu yana aylık periyotla yayınlanan Newaya Jin gazetesinin Mart sayısı “Kadınlar baharı muştuluyor” manşetiyle çıktı.

- YJA Star ve HPG gerillaları Kürdistan'ın özgür dağlarında  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü değerlendirdi. 

-Almanya YPG’nin sağ yakaladığı Alman vatandaşı DAİŞ’lileri ülkesine almamak için jet hızıyla yasalarını değiştiriyor. Hükümet ortakları çifte vatandaşı olan DAİŞ’lilerin Alman vatandaşlığını iptal edecek yasa konusunda anlaştı.