4 Nisan umudun doğuşudur

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan vesilesiyle değerlendirmelerde bulunan YJA Star ve HPG gerillaları “4 Nisan yeniden doğuş günüdür” dedi.

YJA Star gerillalarından Beritan Haki, Kürt Halk Önderi'nin doğuşunu tüm halkların, başta da kadınların doğuş günü olarak tanımlayarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlüğü açısından önemine şu sözlerle dikkat çekti; “Önderlik biz kadınlar açısından gören göz, duyan kulaklarımız oldu. Bin yıllardır bize dayatılan köleliği Önderlik sayesinde tanıdık ve bundan kurtulma arayışına girdik. Önderliğin önümüze koyduğu yol kölelikle, kadına dayatılan geriliklerle mücadele etmektir.”

Gerilla Beritan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esaret altında olduğunu vurgulayarak değerlendirmesini şu sözlerle devam ettirdi; “Önderliğimiz  25 yıldır İmralı tecrit sisteminde büyük bir fedakarlıkla direniyor. İmralı tecrit sistemi devlet sisteminin prototipidir, tarih boyunca devletin en organize hali olarak Önderliğimize dönük uygulanmaktadır. Bu anlamda 4 Nisan tüm devlet sistemleri karşısında kadınların, farklı inançların umuda yeniden doğuşudur.”

‘EN ANLAMLI DOĞUŞ’

HPG gerillalarından Bager Kurdistan, Kürt Halk Önderi'nin doğuşuyla Kürt halkının hem tarihi, hem diliyle yeniden yeşerdiğini dile getirerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğuşunu en anlamlı doğuş olarak tanımladı.

YJA Star gerillalarından Zilan Aydın ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğuşuna ilişkin şunları ifade etti; "4 Nisan yeniden doğuş günüdür. Kadınların, halkların doğuşudur. Bugünü büyük bir coşku, heyecan ve sevinçle karşılıyoruz. Önderliğin bugünde aramızda olmaması bizler için en büyük özeleştiri konusudur. Önderliğimiz 25 yıldır en ağır koşullarda, İmralı tecrit sisteminde tutulmaktadır.  YJA Star gerillaları olarak Önderliğimizi fiziken özgürleştirme iddiasındayız. Medya Savunma Alanlarında büyük bir direniş var. Bu yüzyılda özgürlüğü kesinleştirme mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz."

‘KÖKLERİMİZ DAĞLARDADIR’

YJA Star gerillalarından Eylem Cudi, dağlarda sömürge, talan ve faşizme karşı bir kadın olarak savaştığını ifade ederek değerlendirmesinde şunları dile vurguladı: “Önderliğimizin doğuşu bize moral vermektedir. Önderliğimiz bizim en temel moral kaynağımız, güç aldığımız merkezimizdir. Sömürge ve faşizmin insanlık dışı uygulamaları karşısında insanlık için direniyoruz, insanlığın onurunu kurtarmak için savaşıyoruz. Biz kadınlar, direnmeyi Önderlikten öğrendik. Amaç umut dolu, güzel bir yaşamı tüm halklar için, tüm dünya için yaratmaktır. Önderliğin fikri özgürdür. Önderlik bizde umudu canlandıran güçtür. Önderliğimiz diyor ki, köklerimiz dağlardadır. Bizde dağlarda direnmeyi çok anlamlı buluyoruz. Biz Önderliğin izinden gidiyoruz, bugünü özellikle çocuklara kutluyoruz.”

İradelerini ve direnme güçlerini Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan aldıklarını ifade eden YJA Star gerillalarından Berbang Şeval ise değerlendirmesini şu sözlerle sürdürdü; "Zafere ulaşmanın yolu Önderlik fikirlerini özümsemektir. İddiamız bu yılı zafer yılına dönüştürmektir."