6 ŞUBAT GÜNDEM

6 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Leyla Güven'in 3 aydır süren açlık grevine ilişkin konuşan Cizre’deki öz yönetim direnişlerinde şehit düşen Orhan Tunç’un eşi Güler Tunç: Cizre bodrumları için yeterince sesimiz duyulmadı, sessiz kalındı ama açlık grevi direnişçilerine sessiz kalmayalım.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Strasbourg’da başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 51’inci gününü geride bıraktı.

-Öcalan'a yönelik tecridin uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyleyen HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, AKP'nin faşist politikalarla diz çöktürmek istediğini belirtti.

-Bandırma T Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde olan Naif İşçi'nin annesi Nebahat İşçi, tecride karşı oğlunun içeride, kendisinin de dışarıda mücadele ettiğini belirtti.

-HDP Avrupa Temsilcisi Eyyüp Doru, Avrupa’da Türk devletine karşı siyaseten alınabilecek tüm kararların alındığını ancak uygulamada tıkandığını kaydetti.

-AKP, Van ve ilçelerinde belediyeleri kendi aile şirketi haline getirdi. DBP’li belediyelere kayyum atanmasından bu yana belediyelere alınanların büyük çoğunluğu AKP il ve ilçe başkanlarının yakınları.