6 KASIM GÜNDEMİ

6 Kasım Haber Merkezi gündemi...

-HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Kobanê ve Girê Spî bölgelerine yönelik saldırılara dikkat çekerek, yeni bir işgal başlatılırsa, bumerang etkisi yaparak Türkiye’yi vuracağını söyledi.

-Komalên Ciwan Koordinasyonu, bir yıl önce başlatılan Serî Hilde (Başkaldır!) hamlesi boyunca yapılan faaliyetlere ilişkin açıklamada bulundu. Koordinasyon, bu hamlenin yaygınlaşacağını belirtti.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen ve 333’üncü haftasına giren nöbet eylemini devralan Bordeaux grubu üyeleri, herkesi Öcalan için Strasbourg’da olmaya çağırdı.

-Adana’da Kürt mahallelerine uyuşturucu çeteleri yerleştirildi. Uyuşturucu ile mücadele edenler, cezaevlerine gönderildi. 90’lı yıllarda devlet baskısıyla Adana’ya göç edenler, çetelerin polis desteğiyle yerleştiği tepkisinde bulunuyor.

-15 yıldır gazetecilik yapan Oktay Candemir’in neredeyse yaptığı tüm haberlere soruşturma açılıyor. Candemir yaptığı haberlerden dolayı son 2 yılda 24 kez ifade verdi.

-Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz İzmir'de narenciye üreticilerini de vurdu. Tonlarca mandalina bahçelerde çürümeye terk edildi.

-Erdoğan rejiminin rehinlerinden olan Alman vatandaşı Kürt sanatçı Ozan Canê’nin için Sol Parti’nin verdiği soru önerisine cevaplayan Merkel hükümeti “Adil bir yargılanma için girişimlerde bulunuyoruz” yanıtını verdi.

-Britanya’da yapılan bir araştırmaya göre, bugün bir referandum olsa halkın büyük bir kesimi AB’de kalınmasından yana oy kullanacak.

-Dünya’da insanın ayak basmadığı doğal alanların payı bir yüzyıl içerisinde en az 4 kat azalırken, geriye kalan dörtte birlik alanın yok olmasının önüne geçilemeyeceği uyarısı yapılıyor.