6 MART GÜNDEM

6 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Fedai eylemler yapan Kürt kadın gerillalar Sema Yüce, Warşin Jiyan, Eylem Karaz ve Güven Eruh, eylemlerin önce bıraktıkları mektuplarda, Öcalan’a bağlılıklarının gerekçelerini anlatıyor.

-Hakların barış ve kardeşlik içinde yaşadığı mozaik kent Kars’ta HDP heyecanı yaşanıyor. HDP Kars Belediyesi Eşbaşkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, Kars halkı tarafından şimdiden sahiplenmiş durumda.

-8 Mart Kadınlar Günü'ne ilişkin konuşan KJK Koordinasyon Üyesi Dicle Xabûr, "Kadınlar olarak faşizme karşı Leyla Güven ve tüm direnişçilerin ruhu ile mücadele edeceğiz" dedi.

-Strasburg’da 80 gündür açlık grevi eylemi sürdüren aktivistlerin aileleri bugünden itibaren Alman başbakanlık binası önünde üç günlük nöbet eylemi başlatıyor.

-QSD savaşçıları, Baxoz’da teslim olan DAIŞ'liler ve ailelerini tahliye ederken diğer yandan da tahliyeleri engellemeye çalışan çetelerin saldırılarına sert karşılık veriyor.

-YJA-Star gerillaları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla dört ayı aşkın bir süredir açlık grevinde olan Leyla Güven başta olmak üzere tüm açlık grevi direnişçilerine yazdıkları şiirleri okudu.

-Van’da seçim propagandasında ‘iş-aş’ vadeden AKP-MHP adayı Necdet Takva’nın Van-TSO Başkanı iken AB destekli aldığı hibeleri halkın yararına değil, kendi çıkarları için kullandığı ortaya çıktı.

-Güney Kürdistan’ın Hewlêr kentinde süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemini devralan İdris Sıddık, Kawa Wadir Nadir ile Qasim Abdullah, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgür olması gerektiğini söyledi.

-HDP Bezbın Beldesi Eşbaşkan Adayı Zeynep Unat, “Bezbın’da kadın çalışmaları yeniden aktif hale gelecek” dedi.

-Yerel seçimler yaklaşırken çalışmalarına hız veren HDP’nin Dêrgul adaylarından Zozan Aksu, kazanmalarının hem kendileri hem de Dergul için iyi bir yenilenme olacağını söyledi.

-Siyasetçi ve araştırmacı Dozdar Hemo, DAİŞ'in cephe savaşında yenildiğini ama zihniyetinin devam ettiğini belirterek, "Bundan dolayı DAİŞ'in tamamen yok olduğunu söyleyemeyiz" dedi.

-Tarihi bir direniş sürecinin yaşandığını söyleyen PAJK Koordinasyon üyesi Şimal Ülkem Güneş, "Biliyoruz ki, başarımız da, özgürlük yürüyüşümüz de İmralı'dan geçiyor" dedi.