6 OCAK GÜNDEM

6 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü için yapılan açlık grevleri ile dayanışma eylemleri bugün de devam edecek.

-Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması amacıyla Srasbourg’da süren açlık grevine dün akşam saatlerine kadar da çok sayıda kurum temsilcisi ve yurtseverler akın ederken, eylemin geliştiği süreçte oynayacağı role vurgu yapılıyor.

-PKK'nin kurucularından olan Sakine Cansız'ın yaşamına ilişkin değerlendirmelerde bulunan KJK üyesi Besê Erzincan "Heval Sara özgürlük ideallerine bağlılığı nedeni ile kadınlar için öncü bir rol oynamıştır" dedi.

-Leyla Güven'in sağlık durumunu takip etmek için cezaevi savcısına ve Adalet Bakanlığı'na başvurduklarını söyleyen Amed Tabipler Odası Başkanı Dr. Şerif Demir, can kayıplarının yaşanmaması için duyarlılık çağrısında bulundu.

-2 aydır süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Leyla Güven'in durumuna ilişkin konuşan kızı Sabiha Temizkan, "Annemin derdi artık gözyaşlarının dinmesidir. Kızı olarak çok endişeliyim" dedi.

-ABD Başkanı Trump'ın "Kürtler İran'a petrol satıyor" iddialarına yanıt veren Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Petrol İdaresi Eşbaşkanı Saad Xidir Essaf, "Bizim İran'la hiçbir sınırımız ve ticaretimiz yok" dedi.

-Yönetmen Ahmet Haluk Ünal: Binlerce yıllık erkek iktidarına ilk büyük fikri darbe bir Kürt erkeğine ait; Abdullah Öcalan…İçinizdeki erkeği öldürün, mottosu kadın devriminin fitilini ateşliyor.