7 ŞUBAT GÜNDEM

7 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kalkandere Cezaevi'nde açlık grevinde olan Veysel Güler'in annesi Hayat Güler, tutsakların mesajının iyi anlaşılması gerektiğini belirterek, tecride karşı top yekun mücadele çağrısında bulundu.

-Ekonomik krizin belini büktüğü esnaflar 'ekonomik kriz yok' diyen iktidara tepki göstererek, krizin bitmesi için gerekli olan şeyin barış ve halkın huzuru olduğunu belirtti.

-Van çözüm bekleyen kent içi ulaşım sorunları, AKP tarafından kayyumlar vasıtasıyla yeniden bir rant alanına dönüştürüldü.

-Êzîdî Birliği yönetiminde Suwat Hiso, Êzîdî Kadın Kongeransı’nın güçlü bir katılımla yapıldığını, Efrîn’i özgürleştirme sözlerine sadık kalacaklarını söyledi.

-Halktan istediği desteği bulamayan Hakkari kayyumu ve AKP Hakkari Belediye Başkan Adayı Cüneyt Epcim, Hakkari Belediyesi’nin borçlarını DBP döneminde kaldığını iddia etti.

-Türk devletinin işgali sonrası Efrîn'den göç etmek zorunda kalan çocukların yaşadıkları zorlukları atlatmaları için 7 ay önce kurulan komitenin üyeleri çeşitli etkinliklerle çocuklara psikolojik destek sunuyor.

-Merkezi Almanya’da bulunan Sea-Eye isimli yardım örgütü Akdeniz’de mültecileri kurtaran gemisinin adını ‘Alan Kurdî’ olarak değiştiriyor.