7 ARALIK GÜNDEMİ

Aralık Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kadırılması için açlık grevi eyleminin 30'cu gününde olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in kızı Sabiha Temizkan, annesinin çok güçlü bir kadın olduğunu ifade ederek, "Annem en kötü koşullarda bile hep morallidir" dedi.

-DBP Uludere Belediye eşbaşkanı ve TJA aktivisti Zeynep Üren, AKP'nin Botan'ın demografik yapısını değiştirmek için Kazakistan, Afganistan ve Suriye'den gelen insanları yerleştirdiğini belirtti.

-Musa Anter, İsmail Beşikçi ile Ali Temel’in de aralarında bulunduğu bir grup aydın ve sanatçı tarafından kurulan Mezopotamya Kültür Merkezi 27’nci yılını kutluyor.

-YJA STAR gerillası Sozdar Azad, Serhatlı bir ailenin ‘ev kızı’, ardından evlendirildiği kişinin ‘eşi’ ve ailesinin ‘gelini’ çemberinden çıkıp Kürdistan dağlarına ulaşan varoluşunu anlattı.

-Hakkari'de yoğun kar yağışının ardından tüm yollar kapanırken, AKP tarafından gasp edilen belediyeye atanan kayyum ise sadece karakolların yollarını ulaşıma açtı.

-Alman polisinin işgüzarlığı sonucu haksız yere gözaltına alındıktan sonra hücresinde çıkan yangında hayatını kaybeden Kürt genci Amed Ahmed’in ölümünde sır perdesi aralanmıyor. Yetkililerin “Yangını kendisi çıkarttı” iddiasına ise uzmanlardan yalanlama geldi.