7 EKİM GÜNDEMİ

7 Ekim Haber Merkezi gündemi

*Toplumsal tsunami: 6-8 Ekim ayaklanması: Dört yıl önce, tüm bir bölgenin kaderini değiştiren toplumsal bir tsunami yaşandı. Küçük bir kent, onlarca kenti ayağa kaldırdı, bir rejim temellerinden sarsıldı. Sonra küçük kentteki direniş küreselleşti, zafere yürüdü...

*Erciş esnafının Doğu ve Güney Kürdistan’dan satmak için getirdikleri ürünlere devlet güçleri "PKK'ye destek" bahanesi ile el koyuyor.

*Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, cezaevinde yazdığı "Kürt siyasetinin Mor rengi" kitabının tanıtım etkinliğine "Kuşlar kadar özgürüz" mesajını gönderdi.

*Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen Uluslararası Kadın Konferansı ikinci gününde devam edecek. Konferansın Pazar günkü oturumlarında Fis'ten Kobanê'ye, Minbic'ten Rakka'ya kadın mücadelesi, "Farklı mekanlar, kadınların evrensel mücadelesi", "Devrim mücadelesi ve kadınların geleceklerini ortak örmesi" konulu oturumlar düzenlenecek.

*Endonezya’nın Silawesi adasını vuran 7.5 şiddetindeki deprem ve tsunamide hayatını kaybedenlerin sayısı 1.700’e yaklaştı. Palu kentinde bini aşkın kişi kayıp.

*Fransız gazeteci Stéphane Amar, son kitabında İsrail’in gizlice Batı Şeria’yı ilhak etmeye hazırlandığını iddia etti.

*Avrupa’nın bir çok ülkesinde Cumartesi günü binlerce kişi sokaklara çıkarak insani yardım gemisi Aquarius’un Libya açıklarında kurtarma çalışmalarını sürdürmesini istedi.

*Nijer’in başkenti Niamay’de binlerce kişi, anti-sosyal olarak değerlendirilen 2019 bütçe yasasına karşı sokaklara çıktı.