7 HAZİRAN GÜNDEM

7 Haziran Haber Merkezi gündemi...

-ÖHD Eşbaşkanı Av. Bünyamin Şeker, Elazığ Cezaevi’nde açlık grevini bitiren tutsakların hastahaneye sevk edilmediklerini, diyet listelerinin ise kantinde bulundurulmadığını söyledi.

-Malatya’da tarihi evler ve Boztepe Köşkü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

-Amed halkının yiğit, onurlu duruş ve yaşamından etkilenen Zinar, bir Kürt genci olarak mazlum halkına ve onun öncülerine bağlılığın gereği olarak gerilla saflarına katılmaya karar verir.

-Erdoğan rejiminin rehinelerinden Alman vatandaşı Ozan Canê’nin serbest bırakılması Berlin yönetiminin birçok kez Türk yetkililerle görüştüğü, ancak başarısız olduğu ortaya çıktı.

-Berlin’deki Alman Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü (DIW) tarafından hazırlanan araştırmaya göre, ülkedeki en yüksek ve en düşük gelirli çalışanların emeklilik haklarından faydalanma süreleri arasında 4 ile 7 yıl arasında bir fark var.

-Küresel ısınmaya karşı mücadelede Avrupa’da ‘öncü rolü’ oynama iddiasındaki Almanya’da plastik çöplerin sadece altıda birinin bu ülkede geri dönüşüme gönderildiği ortaya çıktı.

-İspanya’da yeni hükümeti kurma görevi sosyalist başbakan Pedro Sanchez’e verilirken, Sanchez’i zorlu bir müzakere süreci bekliyor.