7 MART GÜNDEM

7 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Tekirdağ Cezaevi'nde 76 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Serdar Şahin'in babası Mehmet Emin Şahin, "Bedeli ölüm bile olsa çocuklarımızın arkasındayız" dedi.

-Medya Savunma Alanları’nda 8 Mart kutlandı. YJA Star gerillalarının katılımı ile 8 Mart kutlandı. Kutlamaya YJA Star komutanlarından Tekoşin Toprak da katıldı.

-QSD savaşçıları dün Baxoz'da 9'u Şengalli Êzidî, 4'ü de Telaferli Şii Türkmen çocuğu olmak üzere 13 çocuğu kurtardı.

-2.5 yıldır uygulanan kayyum politikalarından dolayı mağdur olan Edremitliler, halka hizmet yerine sadece yeni sorunlar üreten kayyumu göndermek için adeta gün sayıyor.

-31 Mart yerel seçimlerin halk ve kayyumlar arasında olacağını söyleyen Mardinliler, kayyumları sandıklara gömeceklerini belirtti.

-Çarçella yüksekliği ve ihtişamıyla başlı başına büyüleyici bir mekan, buna bir de kara kışın beyaz tabakası eklendiğinde manzarayı seyredenlerde dünyanın çatısından bakıyor duygusu gelişiyor.

-HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, HDP’nin öncülüğünde Kürt partileri arasında yapılan ittifakın gelecek açısından çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

-Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Deştadarê (Sırtköy) Beldesi Beledeyi Eşbaşkan Adayı Asya Arslan, buradaki kadınlar için aday olduğunu söyledi.