7 OCAK GÜNDEM

7 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Paris katliamının 7’inci yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, “Bugün zindanda, dışarda ve Kürtlerin bulunduğu her yerde kadın özgürlük mücadelesinin öncülüğünde Önder Apo’nun üzerindeki tecridi kırma amacıyla faşizmi yenilgiye uğratma mücadelesi sürdürülmektedir. Kadınların öncülük ettiği bu mücadele 2019 yılının büyük bir mücadele içinde geçeceğini müjdelemektedir” dedi.

-KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Hozat, tecridin kırılmasının, demokratik mücadele zeminini ortaya çıkaracağını belirterek, “Mücadelesizlik, bu çürümüş faşist iktidarı ayakta tutuyor. Öncüye korkaklık yakışmaz; artık ataletten kurtulmalı, sahaya inmeli. Toplum bunu hak etmiyor” dedi.

-İmralı tecridinin kırılması talebiyle açlık grevinde olan Leyla Güven’in kızı Sabiha Temizkan, anneannesinin taziyesine katılmak isteyen annesine yapılan ring aracı dayatmasının vicdansızlık olduğunun altını çizdi.

-Paris’te üç Kürt kadın devrimciyi katleden Ömer Güney’e ilişkin Berlin-Ankara yönetimleri arasında gizli yazışmalar ortaya çıktı.

-Strasbourg'da açlık grevinde olan eylemcileri ziyaret eden Sol Parti Hamburg Meclis Eş Başkanı Cansu Özdemir, tecrit karşısında CPT'nin her defasında 3 maymunu oynadığını belirtti.

-Rengi, kulağa enteresan gelen telaffuzu, sıcakkanlılığı ile dikkat çeken Hindistanlı gerilla Jinda Cudi, tüm dünya kadınlarını Kürdistan dağlarına çağırıyor.

-Van'da 2011 yılında yaşanan depremde yaşamını yitirenlerin ve yarananların ailelerinin açtığı davalar sonuçlanmasına rağmen devlet, deprem mağdurlarının kazandığı tazminatları yıllardır geciktirdiği ve vermediği ortaya çıktı.