71’nci ayında Gar Katliamı anması

Ankara’da 10 Ekim 2015’te 109 kişinin hayatını kaybettiği Gar Katliamı’nın 71’nci ayında anma etkinliği gerçekleştirildi.

Bombalı saldırı sonucu katliamın yaşandığı Tren Garı’nda düzenlenen anmada hayatını kaybedenler anıldı.

Anmaya katliamda yaşamını yitirenlerin yakınları ve yaralananlar katıldı.

Sık sık “Gün gelecek devran dönecek, katiller halka hesap verecek” sloganının atıldığı anmada konuşan 10 Ekim Barış Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşkun, katliamın 6'ncı yılı dolayısıyla tüm demokrasi ve emek bileşenlerine çağrıda bulundu.

Coşkun “Hala burada bir anıtın olmaması bir yana bu zamana kadar yakalanmayan firari sanıklar, ilerlemeyen ceza dosyası reddedilen talepler ve gerek idari davalarda devletin kusurunun kabul edilmemesi, 6 yılın sonunda Türk yargı sistemine olan güvenimizi ve inancımızı yok etmiş bulunmaktadır. 71 aydır buradayız. Bu zamana kadarki süreçte de bizim çok açık taleplerimizin anlaşılabilir olması gerek” dedi.

Coşkun, “Madımak’ın akıbetinden ders çıkaran insanlar olarak, 10 Ekim davasının bir Madımak davasına dönüştürülmemesi için elimizden geleni yapmamız lazım. Anıt yapılmakla başlanması lazım bu sürecin. Acımızın artık görünür olması gerekiyor. 10 Ekim Katliamı aydınlatılmadıkça yaşamını yitirenlerin hakkı yerde kalacak” diye noktaladı.