8 HAZİRAN GÜNDEM

8 Haziran Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile ilk defa 1994 yılında karşılaştıklarını belirten Amudeli Ahmet Şexmus, "8 yıllık Rojava Devrimi de yine Önder Apo’nun fikir ve felsefesiyle gelişti" dedi.

-PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş, kadın örgütlerinde birliğin gerekliliğini vurgulayarak, “Bir araya gelerek ortak sorunları ele alabiliriz. Öncülük yapma potansiyeline sahibiz” dedi.

-HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, İmralı’ya sadece avukatların ve ailelerin değil siyasi heyetlerin de gitmesi gerektiğini söyledi.

-Üzerinde yapılan HES’le yok edilmeye çalışılan Muradiye Şelalesi, debisinin yükselmesiyle birlikte görsel bir şölen oluşturmaya başladı.

-Her insana yakışır gülmek fakat bazı insanlara daha çok yakışır. Çünkü onlar ki, hakikat yolunu seçmiş ve kendini adamışlardır. Hakikate ulaştıkça güzelleşiyorlar yüzleri, gülüşleri bambaşka oluyor...

-Türk ordusunun Efrîn’e yönelik gerçekleştirdiği işgalde Alman silah şirketlerinin suçlarına dikkat çekmek amacıyla başkent Berlin’deki tren istasyonuna ‘Afrin-Made in Germany’ afişi asıldı.

-Lüksemburg’da bir araya gelen AB ülkelerinin içişleri bakanları, başvuruları reddedilen ilticacıların daha hızlı sınırdışı edilmesi konusunda anlaştı.

-NASA tarafından yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Uzay İstasyonu’nu (ISS) ziyaret etmek isteyen turistler için seferler önümüzdeki yıldan itibaren başlayacak.

-Venezuela’da ABD destekli muhalif lider Juan Guaido, Oslo’daki müzakereler kapsamında Nicolas Maduro hükümetiyle yeni görüşmelerin gündemde olmadığını duyurdu.