8 MART GÜNDEM

8 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-108 gündür Hewlêr'de süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olan Nasır Yağız, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle eylemde olan kadınlara mektup gönderdi.

-QSD'nin dün Baxoz'da kurtardığı Êzidî çocuklar, DAİŞ'in kendilerini kaçırdıktan sonra "Eşbal el-Hilafe" ismini verdiği kamplara alarak, askeri ve dini eğitim verdiğini belirtti.

-Cenevre İnsan Hakları konulu Uluslararası Film ve Forum Festivali (FİFDH) bugün başlıyor. 17 Mart’ta kadar sürecek festivalde insan hakları konulu film gösterimlerinin yanı sıra forumlarda düzenlenecek.

-HDP Kavakbaşı Belediyesi Başkan Adayı Murat Şahin, belediyeyi denetleyecek komisyonlar kuracaklarını ve bu komisyonlarda beldedeki bütün ailelerden en az bir kişinin yer alacağını söyledi.

-HDP İstanbul Belediye Eşbaşkan adayları bu yıl 8 Mart için, “Bu yıl 8 Mart’ın adı Leyla Güven olsun diyoruz. Leyla Güven şu an hepimizin, tüm kadınların mücadelesinin temsiliyeti. Kadınlarla birlikte kazanacağız” mesajı verdi.

-Yaptığı haberler ve resimler yüzünden tutuklanan ve yakın zamanda tahliye olan Zehra Doğan, Leyla Güven öncülüğündeki direnişe dikkat çekerek, bu 8 Mart’ın Kürt kadınları için önemini vurguladı ve “Bu sessizliği yıkmamız gerek” dedi.

-Açlık grevi direnişçilerini sahiplenme çağrısı yapan PKK Eğitim Komitesi Üyesi Zilan Tolhildan, "8 Mart’ta faşizme karşı tüm gençler ve kadınlar alanlarda kenetlenerek direnişi yükseltmeli" dedi.

-Van Yüksek Güvenlikli Cezaevinde bulunan hasta tutsakların tedavi edilmediği ve cezaevi yönetiminin keyfi tutumundan dolayı hastaneye götürülmediği ortaya çıktı.

-Iğdır'da AKP, MHP ve İYİ Parti’nin kirli ittifakına rağmen, halklar yeniden HDP diyecek. HDP Iğdır Belediye Eşbaşkan adayları, kirli ittifakın değil, halkların kardeşliğinin kazanacağını söyledi.

-Yerel seçimlere ilişkin konuşan HDP Mardin İl Eş Başkanı Eylem Amak, halkın seçimlerde kayyumlara güçlü bir cevap vereceğini ve kayyumları tarihin çöplüğüne yollayacaklarını söyledi.

-HDP Ağrı Belediye Eşbaşkan adayı Abdurrahman Doğar, halkın 2014’te iğne ile kuyu kazar gibi kazandığı belediyeyi 31 Mart seçimlerinde kayyumdan alacaklarını söyledi.